Četvrta sjednica OUO projekta „Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine“

vera_bartel_1

Četvrta sjednica Opštinskog upravnog odbora (OUO) opštine Gacko, projekta „Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine“ održana je juče u prostorijama Opštine Gacko. Pored sastanka OUO održan je i sastanak operativnog tima profesionalaca koji će u toku implementacije projekta imati određena zaduženja i pomoći OUO u realizaciji istog.

Na sjednici su razmatrane i usvojene radne verzije posebno usmjerenog projekta opštine Gacko kao i aneksa 2, 3 i 4.2 relevantnih za izradu dokumenta „Akcioni plan jačanja socijalne zaštite i inkluzije djece u opštini Gacko za 2013-2014. godinu“.

Usvojen je i dogovor o narednim aktivnostima OUO-a po pitanju izrade dokumenta „Akcioni plan jačanja socijalne zaštite i inkluzije djece u opštini Gacko za 2013-2014. godinu“ kao i izvještaj o radu OUO-a opštine Gacko za period 1.01-31.03.2012. godine (Prilog 5: Izvještaj o radu OUO-a za period 1.01-31.03.2012. godine);

Informacija o realizaciji „Akcionog plana razvoja mehanizama monitoringa upisa djece u osnovnu školu u opštini Gacko za 2012. godinu je takođe jednoglasno usvojena.

Poslije sjednice OUO uslijedila je prezentacija „Konvencija o pravima djeteta – širi kontekst“ u okviru projekta „Jačanje civilnog društva za monitoring dječijih prava u BiH“ od strane NVO „Zdravo da ste“ Banja Luka, tehničkog partnera UNICEF-a u okviru SPIS programa.

vera_bartel

Подијелите вијест