Чаролија „Зимске земље чуда“

Да за свијет препун различитог богаства не треба пуно доказали су нам јуче наши суграђани уз чаролију „ Зимске земље чуда“. Пожељели су само једно: да траје!

Једна група младих, креативних људи окупљених под називом „Асоцијација средњошколаца БиХ (АСУ БиХ)“ у сарадњи са Удружењем „Растимо заједно“ организовали су по први пут у нашем граду забавну активност „Зимска земља чуда“. Активности у којима истовремено могу учествовати дјеца типичног развоја и дјеца са сметњама у развоју.  У недељу са почетком у 12 часова испред просторија Центра за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“, огласили су се звуци пјесме, праћених оркестром смијеха, радости и јединства младих и старијих.

Прву „Зимску земљу чуда“ отворили су представници Удружења „Растимо заједно“ уз поздраве добродошлице и захвалности, заједно са представницима АСУ БиХ. Велики број дјеце и одраслих се окупио у жељи за учествовањем у иновацији коју су ови млади припремила и освјежили монотонију фебруарског дана. Сунца, љепоте и радости није недостајало. Учесници су разврстани по узрасту и подијељену у двије групе. Такмичили су се у три дисциплине. Прва дисциплина „зимски плес“ је загријала учеснике, а најспретнији су однијели награде. Друга дисциплина „погоди мету“, пуна препрека, смијеха, падова и нових корака је донијела групног побједника. Трећа дисциплина „прављење најкреативнијег Сњешка Бијелића“, је показала да „кад се мале руке сложе, све се може“.

Сви учесници су добили адекватне награде. Уз заједнички плес учесници су пожељели да се њихов ланац пријатељства и богаства различитости никада не прекине. Након завршеног плеса дружење је настављено уз музику, игру, сокове и грицкалице. Ова скупина је доказала јединство одрастања а одраслим поручили „Да највећи човјек увијек остаје дијете“.

Подијелите вијест