Бронзана медаља за Матеја Мучибабића на Свјетском првенству у Кик – боксу

Матеј Мучибабић, члан Кик – бокс клуба “Тигар”, освојио је треће мјесто и окитио се бронзаном медаљом на Свјетском првенству у кик-боксу, такмичењу које је за кадете и јуниоре одржано од 30. септембра до 8. октобра у Лидо ди Јесоло у Италији.

Тренер Веселин Ђуричић каже да за њега Матејев успјех представља велику срећу, те да је пред њим велика спортска каријера.

“Матеј је самим позивом од стране селектора репрезентације Србије Срђана Радуловића, да ради за репрезентацију Србије која је заузела 1. мјесто у дисциплинама Лоу кик и К1, био почаствован, као и наш клуб, још више освојивши бронзану медаљу на свом првом ватреном крштењу на Свјетском првенству. Матеј ће, сигуран сам у то, бити свјетски шампион. Сада нас очекује позив за учешће за Сениорско првенство Европе, које се одржава у Турској за Милана Бабића уколико им финансијска ситуација дозволи. Ја сам поносан на моје такмичаре, дати два репрезентативца Србије је велика ствар уз скоро занемарљиво мали клупски буџет. Освојено Балканско злато и Свјетска бронза за репрезентацију Србије за мене представља велику срећу”, рекао је тренер Ђуричић.

На првенству је учествовало око 2000 такмичара из 63 државе.

Подијелите вијест