Борачка организација Гацко: Саопштење

Поводом изрицања пресуде генералу Ратку Младићу од стране Хашког трибунала, Предсједништво Општинске борачке организације Гацко даје следеће саопштење:

„Хашки трибунал је овом срамном, неправедном и неутемељеном пресудом само потврдио да је ријеч о једном антисрпском суду чији је основни циљ да Србе представи као једине кривце за рат на простору бивше Југославије.

Бранити свој народ није никакав гријех, напротив, то је најузвишенији чин.

Без обзира на све, за нас борце ће генерал Младић остати Српски херој и велики војсковођа који је дао немјерљив допринос у стварању Републике Српске и опстанку Српског народа западно од Дрине. Срамота Хашког трибунала трајаће много дуже и надживјеће тај политички суд који даје себи за право да осуђује само Србе, а злочинце друга два народа пушта на слободу.

Ова срамна одлука неће поколебати Српски народ, напротив, генерал Ратко Младић је био и остаје патриота и истински херој свога народа.

Закључак Предсједништва Борачке организације Гацко је да се на нивоу регије Источне Херцеговине организује заједнички протестни скуп поводом неправедне пресуде генералу Ратку Младићу“, наводи се у саопштењу ОБО Гацко.

 

  

Подијелите вијест