Баскет 3 на 3 окупио најбоље екипе из Гацка, али и Херцеговине

У оквиру манифестације „Културно – спортско љето“  у нашем граду организован је још један догађај који је побрао симпатије публике. Турнир у баскету 3 на 3 окупио је девет екипа, од њих четири тима била су из Невесиња, односно Требиња, а турнир су организовали ЈУ “КСЦ” и ОКК Гацко.

Најбоља је била екипа „East Hercegovina”, док је другопласирани тим био “Vulkom d.o.o”.  Марко Рикало, који је познато име из свијета кошарке, уједно и БХ Репрезетативац, синоћ је заједно са својим саиграчима освојио овај турнир који је је уврштен у календар кровне кошаркашке асоцијације ФИБА-е.

„Ми смо овдје већ другу годнину за редом ако не рачунамо да се прошле године није играло због корона вируса. Радо увијек дођем у Гацко, два моја саиграча у екипи су из Гацка. Пријатељски турнир, враћамо гостовање јер су они у суботу били код  нас у Требињу. Све је било  одлично, сама организација, атмосфера, заиста све похвале“, казао је Рикало који је истакао да је баскет много тежи од кошарке јер има више контакта.

Цјелокупним амбијентом, квалитетом кошарке, атмосфером али и посјетом задовољни су и у Културно-спортском центру из нашег града, гдје су се трудили да све буде на највећем могућем нивоу.

„Презадовољни смо виђеним синоћ. Учешће је узело девет екипа, задовољан сам како су и наши момци играли, како су парирали много искуснијим кошаркашима. Једноставно, публика је могла да ужива ово је био својеврстан празник кошарке, празник баскета. Дефинитивно, турнир који је и по ријечима актера, али и многобројне публике добио високу оцјену. Ми смо кошаркашка средина, то смо још једном показали синоћ“, казао је Владимир Вуловић испред  ЈУ „КСЦ“.

Побједничке екипе добиле су и вриједне награде. Наиме, шампиону је припало 1.000 КМ, док је другопласирана екипа добила 500 КМ.

Генерални покровитељ и ове манифестације је Општина Гацко.