Асфалтиран паркинг код СШЦ „Перо Слијепчевић“ и прилазни пут фудбалском стадиону у Гацку

Уз финансијску подршку Владе Републике Српске, а на иницијативу Општине Гацко, протеклих дана настављени су радови на реконструкцији и асфалтирању прилаза јавним установама и предузећима у Гацку.

Паркинг испред Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ је у новом руху, а од сада, лакше ће се доћи и до градског стадиона али и сточне пијаце.  

Директор школе, Александар Саша Пуровић, задовољан је изведеним радовима и чињеницом да је паркинг ове установе са дугом традицијом, коначно уређен.

„Оно што слиједи је постављање ивичњака и поправка дотрајалог зида. Паралелно са тим, радићемо и освјетљење дијела паркинга и парка испред школе, који је можда и једина зелена површина у граду. Потрудићемо се да је сада, понесени еланом почетка радова на паркингу уредимо, да буде доступна свима – родитељима са малом дјецом, старијима, а на прољеће ћемо поставити и клупе“, казао је Пуровић.

Према ријечима начелника општине Гацко, др Огњена Милинковића, ово је значајна донација која је раније договорена са Српским чланом предсједништва БиХ, Милорадом Додиком и ресорним Министарством. Подсјетио је на радове који су већ изведени код ЈП „Комус“ и Дома здравља, а како је рекао, остаје да се уреди прилаз и паркинг код Спортске дворане.

Подсјећамо, Влада РС у ове намјене издвојила је 100 хиљада марака, а радове је извело Јавно предузеће „Путеви РС“.

Подијелите вијест