Asfaltiraju se ulice

U Gacku su počeli radovi na uređenju i asfaltiranju Ulice Srpskih ratnika. Na tenderu koji je raspisala opština Gacko ovaj posao je dobila firma “Prijedor putevi”.

Vrijednost radova je oko 300.000 maraka.

Pored ove ulice vršiće se i asfaltiranje prostora ispred zgrade SP-47, koja se nalazi nedaleko od Ulice Srpskih ratnika. U naselju gdje se izvode radovi nalazi se veliki broj stambenih jedinica. Prilozi pojedinim kućama su bili dosta loši jer su bile povezane lošim makadamskim putem. To je izazivalo dosta problema u zimskom periodu i u vrijeme padavina, jer bi se put znatno oštetio. Zbog toga su stanovnici naselja Burak oduševljeni aktuelnim radovima.

Rukovodilac “Prijedor puteva” Zoran Tešić kaže da bi radovi trebalo da budu završeni za mjesec dana. “Sa radovima smo krenuli u ponedeljak 22. marta. Već sada mogu reći da se radovi dobro odvijaju. Privodimo kraju izlivanje potpornih zidova i ravnanje terena. Za ovaj posao angažovali smo ukupno trideset radnika i potrebnu mehanizaciju. Na raspolaganju imamo sve mašine koje su nam potrebne da u roku završimo započeti posao. Najbitnije je da nas vremenske prilike posluže, kako ne bi dolazilo do neželjenog prestanka radova.”- istakao je Tešić Inače, ova firma je pored asfaltiranja ulica u Gacku, dobila na tenderu još kapitalnih poslova u Hercegovini.

Potpisan je ugovor sa Direkcijom za puteve Republike Srpske. To se prije svega odnosi na sanaciju magistralnog puta Gacko-Foča sve do Ustikoline, što podrazumijeva skidanje gornjeg sloja asfalta, na mjestima gdje je put propao i nasipanje novim asfaltom.

Подијелите вијест