Apel vozačima da ne voze pod uticajem alkohola!

apel_mupa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje akciju pojačane kontrole vozača koji upravljaju motornim vozilom pod djelovanjem alkohola, s obzirom da je vožnja pod uticajem alkohola i dalje u većoj mjeri prisutna pojava na našim putevima i dovodi do nastanka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Analizom i praćenjem stanja bezbjednosti  saobraćaja na području Republike Srpske, ove godine primjećen je blagi trend pogoršanja, iako su aktivnosti policije pojačane. To potvrđuje i podatak da je policija u ovoj godini zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja isključila 19.089 vozača, što je za 9 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane koji učestvuju u saobraćaju kao vozači motornih vozila da budu odgovorni i da ne voze ukoliko su konzumirali alkohol.

Vožnja pod uticajem alkohola je vožnja visokog rizika i ona u većini slučajeva ima za posljedicu i nastajanje saobraćajnih nesreća sa povrjeđenim i poginulim licima.

MUP RS

 

 

 

Подијелите вијест