Apel komunalne policije

upoyorenje

Komunalna policija Opštine Gacko apeluje na građane Gacka da ne čine spaljivanje korova i drugog gorivog materijala prilikom uređenja svojih dvorišta i imanja, nego da ista odlože u adekvatnu ambalažu (u slučaju da je manja količina u pitanju) ili da kontaktiraju Javno preduzeće “Komus” na broj 059/472-530 (u slučaju da se radi o većoj količini otpada) radi odvoženja otpada na deponiju. Takođe se apeluje na građane da ne čine spaljivanje kontejnera i da poštuju zakonske odredbe: “Ne palite vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu, jer samo jedan trenutak nepažnje može imati nesagledive posljedice”.

Svi koji prekrše zakonska pravila biće novčano kažnjeni!

U proteklih 7 dana u našoj opštini evidentirano je 8 požara prouzrokovanih paljenjem kontejnera koje je Vatrogasna jedinica Gacko, odmah po dojavi, uredno sanirala.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123 ili policiju na broj 122, a savjet građanima je da nikako sami ne pokušavaju da ugase požar, već da pozovu pomoć.

Подијелите вијест