Антологија “Херцеговачки вијенац” представљена гатачкој публици

Гатачка публика синоћ је уживала у антологији “Херцеговачки вијенац”, у организацији СПКД “Просвјета” из наше општине.

Вече поезије била је права прилика да нам херцеговачки пјесници, кроз антологију савремене српске лирике, стиховима које су казивали, заправо покажу колики је њихов значај.

Радомир Вучковић, предсједник ОО “Просвјете”, казао је да му је изузетна част што су пјесници чланови требињске подручнице Удружења књижевника РС, синоћ били у Гацку у Дому културе.

“Заједно са њима, наступили смо на 101. Шантићевим вечерима поезије. Сматрам да је то врло битно и значајно, да се на таквом једном значајном мјесту нађе ова збирка поезије, саткана широм Херцеговине. “Просвјета” је препознала оно што је Гедеон Стајић прикупио и са својим најближим пријатељима, на неки начин одлучио шта да буде заступљено у Херцеговачком вијенцу”, казао је Вучковић.

Херцеговачки вијенац је антологија гдје је своје мјесто нашло 17 књижевника из Херцеговине са 375 пјесама које су плод њиховог стваралаштва.

Поред књижевника – пјесника, програм су употпунили и ученици Музичке школе “Свети Роман Мелод” и чланови КУД “Сава Владиславић”.