Акција уређења пјешачке стазе у Гацку реализована успјешно

ЈУ „Културно – спортски центар“ Гацко у сарадњи са МЗ Гацко и удружењем „Љубитељи природе“ Гацко, у суботу 30. марта организовао је акцију чишћења, трасирања и уређења пјешачке стазе на локалитету „Боровина“ (на излазу из Гацка ка Фочи).

На позив организатора одазвало се око 40 љубитеља природе и одрађен је велики посао. Очишћено је смеће и поправке на већ постојећој, а трасирана је и нова пјешачка стаза у дужини од око једног километра, која се налази испод магистралног пута.

“Судећи по броју људи који су били спремни засукати рукаве и одрадити нешто за добробит свих, показује нам да се пробудила свијест за природом и њеним значајем. Заједно са Мјесном заједницом Гацко и Удружењем “Љубитељи природе” и заинтересованим суграђанима, одрадили смо добар посао. Очистили смо смеће и почели трасирање нове стазе у дужини од око једног километра, у боровини испод пута”, каже испред КСЦ Гацко, Милан Гутовић.

Овога љета, у зависности од финансија, у плану су и додатни садржају за дјецу као и спортски садржаји.

Гутовић каже да је захваљујући корисницима стазе који воли провести дан на овом локалетитету, постојећа стаза редовно чишћена и одржавана. Велики проблем праве туристи који у пролазу бацају смеће које се гомила. Истиче да ће се интезивно радити на томе да се и тај проблем ријеши.

Предсједник удружења „Љубитељи природе“ Горан Савић, који је и комунални инспектор у општини Гацко, најављује ригорозније мјере кажњавања несавјесних Гачана који смеће одлажу и праве дивље депоније у природи на мјестима где је то строго забрањено.

“Циљ ових радова је боравак у природи и обезбиједити свим нашим суграђанима простор за здраву рекреацију и бављење спортом. То је наш задатак и мислим да смо га испунили. Настављамо даље”, закључује Гутовић.

Подијелите вијест