Akcija darivanja “kapi života”

Juče je u Domu zdravlja u Gacku održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Krv su dali  maturanti SŠC “Pero Slijepčević”.

Akciji su se odazvala četiri odjeljenja maturanata, tačnije njih 114. Prikupljene su 52 doze dragocjene tečnosti za potrebe Službe za transfuzijsku medicinu Opšte bolnice Trebinje. Akcija je organizovana u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta.

Već nekoliko godina ovakve akcije se organizuju u aprilu. Par dana ranije, maturanti su slušali predavanja na kojima su se mogli upoznati sa pravilima ponašanja prilikom davanja krvi.

Zadovoljstvo izuzetno dobrim odzivom srednjoškolaca je izrazio i dr Dragan Šarenac iz transfuziološke službe Opšte bolnice Trebinje.

Prema rezultatima ankete, svi maturanti su izrazili želju da daju krv. Dr Šarenac kaže da je to jedinstven slučaj u njegovom radu.

“Ova akcija znači mnogo za našu transfuziološku službu. Stvoriće se zalihe krvi, tako da ćemo moći, u svim situacijama adekvatno, brzo i efikasno reagovati na zahtjev za transfuzijom krvi”-ističe dr Dragan Šarenac.

Подијелите вијест