Акција Ауто – мото савеза РС: “Буди видљив – не буди фигура”

Превентивна акција “Буди видљив – не буди фигура”, усмјерена на указивање опасности пјешацима у саобраћају, биће проведена од данас до 28. фебруара, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Акција ће бити проведена с циљем да укаже пјешацима на опасности којима су изложени приликом кретања коловозом у ноћним и условима смањене видљивости, али и да их подсјети на правилно кретање пјешачким површинама и коловозом.

Акција ће се одвијати широм Српске, а заједнички ће је проводити АМС путем ауто-мото друштава, Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова и Агенција за безбједност саобраћаја Српске.

Примарни циљ кампање је да се пјешаци подсјете на њихову обавезу употребе свјетлоодбојног прслука када се ноћу крећу коловозом пута ван насеља и у условима смањене видљивости.

Намјера је да се скрене и пажња возачима да у сваком тренутку могу очекивати пјешаке на коловозу, због чега морају возити прописаном брзином и са повећаном опрезношћу.

Овом акцијом се, такође, намјерава возачима указати колико је битно да стакла на возилу буду чиста, а свјетлосни уређаји чисти и исправно подешени.

У саобраћајним несрећама у Српској прошле године погинуо је 41 пјешак, док их је 100 теже повријеђено.

Подијелите вијест