Атлетичар Игор Зеленовић : “Краљица спортова” код нас има свијетлу будућност, добро би дошао Атлетски клуб у Гацку

Почео је као и већина дјечака у Гацку, тренирајући фудбал, ипак показао је и одређене склоности ка “краљици спортова” због њене свеобухватности. Показало се да је предодређен за неку од атлетских дисциплина, због својих физичких предиспозиција, али и упорног и преданог рада.

Игор Зеленовић (16) члан Атлетског клуба “Војводина”, није имао идеалне услове на почетку своје атлетске каријере. Но, није одустајао, напротив дао је све од себе како би надмашио себе, конкуренцију, поништио све оне недостатке који су били присутни с обзиром да нема атлетског клуба у нашем граду. Тренирао је годину дана у Требињу, у АК “Леотар” да би га запажени резултати препоручили у Нови Сад, односно АК “Војводину”. Још ову годину је млађи јуниор, након тога двије сезоне старији јуниор, а све то биће добра припрема за сениорска такмичења.

“У Новом Саду сам у клубу који је јак и познат, АК “Војводина” свакако уз АК ” Црвена Звезда” и најбољи у Србији. Имам одличног тренера, Феђу Камасија (два пута на ОИ) који је заиста једно озбиљно тренерско име, (уједно и тренер Михаила Дудаша), који ми је заиста помогао пуно да напредујем у свим сегментима, да унаприједим све атлетске сегменте, издржљивости, снаге, технике”, казао је Игор.

Гацко има доста спортских колектива, али још увијек не и атлетски. Очигледно да потенцијал постоји, тако је права штета да дјеца овде не могу да се на квалитетан начин, активно унутар неког клуба баве атлетиком. За то и по његовим ријечима, има простора.

“Ја мислим што се тиче Гачана и Херцеговаца да је атлетика њима као предодређена. Дакле, има много перспективних спортиста и сигуран сам да има овдје код нас простора за атлетски клуб. Вјерујем да би имао свијетлу будућност. Мислим да би највише имали успјеха када су бацачке и спринтерске дисциплине у питању”, казао је Зеленовић.

Игор пролази кроз један период када се атлетичари заиста профилише у којој дисциплини ће наставити да се такмиче, односно ово је сада прекретница и смјерница да ли ће то бити десетобој, чему је много ближи или њему омиљена дисциплина скок у даљ.

“Настојаћу да се профилишем у десетобоју, да будем вишебојац гдје је укључено свих десет атлетских дисциплина, али ако то не би то био случај вјерујем да би то био скок у даљ који ми је и омиљена дисциплина у којој највише уживам”, казао је Зеленовић, а ту држи лични рекорд од 6.35м. Повреде задње ложе спријечиле су га, уз неминовно пролонгирање такмичења, да тај резултат додатно и поправи већ ове године.

Уз смиреност и сталоженост, какву спортиста може само да замисли, Игор Зеленовић крчи свој пут ка стази успјеха, вјерујући у само једно. Да ће се рад и труд исплатити, те да ће у своје Гацко, једног дана и са међународних такмичења донијети медаљу, као знак успјеха и подсјећања, да су спортисти наши најбољи амбасадори.

Подијелите вијест