Саопштење из Кабинета начелника

Саопштење из Кабинета начелника, поводом радова у Немањиној улици, преносимо у цјелости.

“Поводом интересовања јавности, овим путем обавјештавамо грађане Гацка, да су 14.09.2024. године (субота), почели радови на санацији ивичњака и асфалтних површина на градским улицама и тротоарима, у овом случају у улици Немањиној и радови на реконструкцији каменог зида и степеништа у зони тротоара у улици Немањиној.

Наиме, радови по овим пројектима предвиђају комплетну и свеобухватну реконструкцију каменог зида у цјелокупној дужини, а која се односи на пјескарење у циљу скидања наслага прљавштине, поновно фугирање и уградњу клесаног камена на дијеловима гдје недостају. Такође, радиће се и поплочавање степеништа паљеним гранитом и реконструкција партера изнад степеништа у парку, са циљем да се заокружи једна цјелина која се односи на градски парк.

Предвиђени су и радови на комплетној санацији тротоара у Немањиној улици, односно скидање постојећег асфалтног слоја и постављање новог. Извршени су радови и на уклањању шест стабала на тротоарима, који су подизали површину и онемогућавали адекватно кориштење тротоара.

Завршетком ових радова добиће се један сасвим нови изглед главне улице у нашој општини.

Овим путем апелујемо на возаче на разумијевање због могућих привремених обустава саобраћаја у току радова на реконструкцији главне улице”, наводи се у саопштењу.

Подијелите вијест