30. коло: ФК „Младост“ Гацко – ФК „Фамос“ Војковићи 4:4

Утакмицом 30. кола завршено је првенство Друге лиге група „Исток“. Фудбалери Младости  угостили су другопласирану екипу ФК „Фамос“ из Војковића. Ово је био и дерби овог кола. Утакмица са осам постигнутих голова. Гости су први дошли у прилику за постузање погодака у четвртом и седмом минуту, али неспретност гостујућих играча није промијенила резултат. У осмом минуту за вођство од 1:0 најбољи играч Младости, Рајко Ћеранић, постиже први од своја три поготка. Гостујућa eкипа преко Милинковића у 21. минуту изједначава резултат на 1:1, да би опет Ћеранић и Јокановић у 35. и 38. минуту повећали резултат на 3:1 за домаћина.

У 42. минуту, након оправдано досуђеног пенала, Ћеранић постиже свој трећи погодак за сигурно вођство од 4:1 што је био резултат првог полувремена. Када је то мало ко очекивао, у другом полувремену ситуација не терену се мијења што је резултирало постизањем три поготка гостију. Домаћи играчи се након добре игре у првом полувремену повлаче на своју половину, што гости користе и кажњавају својим погоцима преко Бјелице у 54. и 73. минуту и смањују резултат на 4:3. Шансе се редају на обје стране и гостујући играч Копривица у 83. минуту постиже четврти погодак за изједначење од 4:4. Неријешен резултат је и најправеднији исход једне добре фудбалске представе на терену.

Стријелци: Ћеранић у осмом, 35. и 42. мин, Јокановић у 38. мин, за Младост, Милинковић у 21, Бјелица у 54. и 73. и Копривица у 83. Мин. за Фамос.

Судије: Ракић (Бијељина) Макарић (Угљевик) и Аћимовић (Зворник),

Жути картони: Мрковић и Ћеранић за Младост.

Младост је играла у саставу: Гузина, Бокић, Николић, (од 74. мин Пејић), Копривица Братић, Мрковић, Комненић, Лозо, Јокановић, Вуковић (од 56. мин. Бјелогрлић), Ћеранић.

Након одиграних 30 кола и пласман у Прву лигу РС остварила је екипа ФК „Слога“ из Горњег Црњелова са 75 бодова. Младост је завршила првенство на осмом мјесту са освојених 40 бодова.