Стријелци: Кадеткиње најбоље

И коло лиге кадета и јуниора БиХ одржано је по Календару такмичења СС БиХ у Зеници у недељу, 11. марта 2012. год. гдје су наступили стријелци 18 такмичарских екипа из девет стрељачких клубова који раде Међународни програм стрељаштва у БиХ међу којима је и “Младост” Гацко.

Наши стријелци су добро гађали, а најбољи пласман је забиљежила екипа кадеткиња за коју су наступиле Николина Тодоровић, Јелена Шаровић, Јелица Вуковић и Милијана Бошковић. Издвојила се Николина Тодоровић са најбољим појединачним резултатом од наших такмичарки, 379 кругова.  Екипно су погодиле 1.092 кругова и заузеле друго мјесто.

Кадети, у категорији ваздушни пиштољ, су такође одлично гађали узевши у обзир да су наступили први пут на неком такмичењу на државном нивоу и успјели да се убаце међу три првопласиране екипе са погођених 1.432 круга.

Појединачно је најбоље гађао Божидар Тепавчевић са 508 кругова а још су наступили Никола Бајчетић, Душан Крстојевић и Марко Вуковић.

Екипа кадета, у категорији ваздушна пушка, је наступила у саставу: Урош Вуковић, Бојан Јевремовић и Бранислав Бошковић. Екипно су погодили 1.057 кругова и нису се успјели домоћи неког од три прва мјеста. И ова екипа је наступила први пут у овом саставу и од њих је такође очекивати у наредним колима да осјетно поправе резултат и примакну се водећим екипама.

Наредни викенд стријелце СКИ “ГАЦКО” очекује И коло лиге инвалида РС и престижни стрељачки турнир “ХЕНДИКЕП ФЕСТ” у Требињу на коме наступа велики број такмичара и екипа из цијеле БиХ.

Подијелите вијест