15. коло: ФК “Младост” Рогатица – ФК “Младост” Гацко 0:5

Фудбалери Младости су у последњем 15. колу јесењег дијела првенства Друге лиге РС група „Исток“ гостовали у Рогатици, гдје су се састали са домаћом екипом Младост и нанијели им тежак пораз од 5:0, што је уједно и највећа побједа Младости остварена на гостујућем терену.

Сретен Николић својим првим поготком у 10. минуту за вођство од 1:0 отвара голеаду Младости на овој утакмици. Недуго после њега у 16. минуту, најбољи стријелац Младости у јесењем дијелу првенства Рајко Ћеранић, постиже погодак за вођство од 2:0 што је био резултат првог полувремена. У другoм пoлувремену своју добру игру играчи Младости за свега петнаестак минута крунишу постизањем три поготка. У 53. минуту млади Иван Вуковић постиже погодак за 3:0, да би у 64. минуту Рајко Ћеранић повећао резултат на 4:0. То је уједно био његов 12 погодак у јесењем дијелу првенства и друго мјесто на листи стријелаца после голгетера ОФК Гласинца 2011, Неђа Шуке, који је постигао 14 погодака. Срeтeн Никoлић у 69. минуту постиже свој други погодак, а пети за Младост и потоп домаћина. Овим бодовима дјелимично су надокнађени бодови изгубљени на домаћем терену.

Судиjе: Аћимовић и Таборин (Зворник) и Крунић (Фоча),
Стриjeлци: Никoлић у 10. и 69. мин, Ћеранић у 16. и 64. мин и Вуковић у 53. мин (Младост),
Жути кaртoни: Салатић и  Гузинa Ј. (Mлaдoст).

Mлaдoст Гaцкo: С. Гузинa, J. Гузинa, Никoлић (од 81. мин Лучић), Лoзo (од 71. мин Елек), Мрковић, Сaлaтић, Гoрaнoвић, Вукoвић, Ћеранић Брaтић, Кoмнeнић. 

Након одиграних 15 кола јесењи првак је екипа ФК „Леотар“ Требиње  са 35 бодова, испред Дрине из Зворника са 31 бодом. Младост је завршила јесењи дио првенства на седмом мјесту са освојена 23 бода. У наредном 16. колу Првенства РС – Друга лига „Исток“ које се игра  почетком марта 2020. године, фудбалери Младости гостују у Фочи гдје се састају са домаћином ФК “Сутјеска”.