15. коло: ФК “Младост” Гацко – ФК “Младост” Рогатица 1:2

Домаћа Младост је у последњем 15. колу јесењег дијела првенства Друге лиге РС, група „Исток“, угостила имењака, екипу ФК „Младост“ из Рогатице и претрпила пораз. Играчи домаћина су показали једну од најлошијих игара у јесењем дијелу првенства. Оправдање не може бити ни изостанак због повреде најбољег играча Младости Ћеранића и голмана Гузине. Индолентна и нервозна игра појединаца довела је до пораза од имењака из Рогатице. У 21. минуту хладан туш за домаћина приредио је гостујући играч Ђуровић, који је искористио грешку Салатића и голмана Шуковића и довео свој тим у вођство од 1:0.

У 32. минуту Горановић прелијепим голом изједначује резултат на 1:1. У 62. минуту гостујући играч Ђуровић користи грешку одбране домаћих и доводи свој тим у вођство од 2:1, што је био коначан резултат утакмице. Домаћини су до краја утакмице покушавали да дођу макар до једног бода, али безуспјешно, јер је голман Симсија био на висини задатка. Утакмица је обиловала великим бројем картона – осам жутих и један црвени.

Стријелци: Горановић у 32. минуту за Младост, Ђуровић у 32. и 62. минуту за Младост из Рогатице,

Судије: Иконић и Марковић (Бијељина) Лазић (Зворник),

Жути картони: Салатић, Комненић и Јокановић (Младост)

Црвени картон: Копривица (Младост).

Младост је играла у саставу: Шуковић, Делић (од 78. минуте Авдаловић), Николић, Копривица, Новаковић, Салатић, Дракул, Горановић, Братић, Комненић, Јокановић.

Након одиграних 15 кола, јесењи првак је екипа ФК „Јединство“ Брчко са 38 бодова. На другом мјесту је ФК „Леотар“ из Требиња са 36 бодова. Гатачка Младост се налази на седмом мјесту са освојених 19 бодова.

Подијелите вијест