14. Ćorovićevi susreti “Srpska proza danas” – najava

corovic_2

Četrnaesti Ćorovićevi susreti  „Srpska proza danas“ počeće u četvrtak, 20. septembra, u 09:00 sati u sali Parohijskog doma, u Gacku. Susreti će trajati četiri dana, a i ove godine okupiće veliki broj  istaknutih naučnih radnika i umjetnika iz svijeta kulture iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i inostranstva. Na temu “Hercegovina u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevini Jugoslaviji od 1918-1941 godine” prijavljeno je 28 referata.

U okviru ovih susreta, u subotu 22.09.2012. godine, u holu Doma kulture,  biće upriličeno otvaranje izložbe likovnih ostvarenja “Gacko-Klinje 2012”, sa početkom u 19:30 sati.

Po odluci stručnog žirija u saradnji sa odborima Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Gacku i Bileći akademik Mihajlo Vojvodić laureat je prestižne nagrade “Vladimir Ćorović”, za istorijsko djelo o Stojanu Novakoviću.

Tradicionalna manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva nauke i tehnologije Srpske i SPKD “Prosvjeta”, a u organizaciji opština Gacko i Bileća.

Подијелите вијест