Радио Гацко

НАЗИВ: Радио Гацко
АДРЕСА: Солунских добровољаца бр. 2
ТЕЛ: 059/472-037, 059/472-722

Једино локално информативно гласило у општини, Радио Гацко, егзистира од 7. децембра 1992. године када је основан на  редовној сједници Скупштине општине.

Овај електронски медиј седмочасовни програм (од 8 до 15 часова) емитује на УКТ Фреквецији 90 мегахерца и  квалитетеним сигналом покрива шире подручје гатачке општине те дијелове сусједних херецеговачких општина. На припреми и реализацији програма запослено је пет сталних и један радник на одређено вријеме. Сходно Уговору са Радио Телевизијом Републике Српске  након 15 часова на фрекевенцији Радио Гацко реемитује се програм РТРС-а. Радио станица има модерну студијску опрему, а емисиона локација предајника је на Јовановом брду .

Одговорним радом Радио Гацко је задобио  повјерење широког аудиторијума.

Град има свој радио способан да се нађе на мјесту дешавања важних догађаја на широком простору општине  и тако је постао право народно гласило.
Слух за имулсе новог времена, углед у јавности, поштовање према утемељивачима  гарантује  опстанак ове медијске  куће .
Радио Гацко емитује програм у складу са савременим начином живота и по вољи аудиторијума. Програмску шему чини свеколики живот општине од економије, културе, образовања, спорта, дјечијих и омладинских и комерцијланих  програма  до неизбјежне политике.
Према проведеним анектама слушаност локалног радија  радним данима се креће  преко 60 одсто док у данима викенда достиже и завидних 80 процента.

Слушаоци дају приоритет Јутарњем програму, емисијама Отвореног програма, тематским  контакт емисијама, а ту је и увијек радо слушана дјечија емисија “Шарени свијет маште”.
Радио Гацко посједује Дозволу за рад Регулатирне агенције за комуникације. Органи управљања су директор и главни и одговорни уредник, Управни одбор и Уредничко вијеће.