Гачани великог срца: 22.303 мараке за Павла

У организацији ЈПУ „Дјечији вртић“ Гацко, вечерас је у спортској дворани у Гацку организовано хуманитарно вече „Срцем за Павла“, догађај који је привукао велику пажњу посјетилаца.

Директор ЈПУ „Дјечији вртић“ Неда Достинић, изразила је задовољство и захвалност свим учесницима, појединцима и колективима који су допринијели да ово вече буде успјешно.

Према њеним ријечима, на хуманитарној вечери прикупљено је 10.681 марка, плус 621 марка од Фондације Свети Вукашин. Фирма “Planet Free” je уплатила 5.000 еура и Епархија Захумско Херцеговачка и Приморска 1. 000 марака, што је укупно 22.303 марке.

“Презадовољна сам како је све прошло. Павле нас је вечерас окупио и показао праву слику Гацка и Гачана. Оно што научимо од ових малих људи је да се боримо и идемо напријед”, истакла је Достинић и захвалила се Ивану Мирковићу, Преосвештеном Владици, али и свима који су узели учешће у хуманој причи.

У склопу хуманитарне вечери одржана је приредба у извођењу малишана Дјечијег вртића. Поред њих, у програму су учествовали гуслар Огњен Стојановић, КУД “Сава Владиславић”, КУД “Зеленгора”, Плесни клуб “We dance” и музичка школа “Свети Роман Мелод”.

У дворани је организован продајни базар и кутак за сликање, све са заједничким циљем прикупљања новчаних средстава за Павлово лијечење.

Цијена улазнице износила је симболичних пет марака, а на улазу су биле постављене донаторске кутије за добровољне прилоге.

Гачани су још једном положили испит хуманости и солидарности.

Подијелите вијест