Недјеља дјетета обиљежена у Удружењу „Растимо заједно“

У седмици дјечијих права, дружење између корисника Центра за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“ и дјеце из ЈПУ „Дјечији вртић“ постаје једна лијепа традиција.

Дјеца из вртића, старија Б група, заједно са својим васпитачицама, директорицом и стручним сарадницима јуче су посјетили Центар „Растимо заједно“, гдје су присуствовали заједничкој радионици са особама са сметњама у развоју.

Присутне је поздравила Гордана Кекић, Предсједница Управног одбора Удружења „Растимо заједно“. Захвалила се другарима из вртића на посјети, нагласивши да дјеца и запослени из те установе су једни од ријетких који не крше права особа са инвалидитетом. Истакла да је ово седмица када се сви подсећамо на права дјеце, али да има дјеце и особа са инвалидитетом чија права нажалост учестало крше одрасли, а и институције.

Директорица ЈПУ „Дјечији вртић“ Недељка Достинић истакла је да јој је задовољство што су опет у посјети Центру „Растимо заједно“ и што се на овај начин наставља добра сарадња између ове двије установе.

Радионица је протекла у креативном раду, а дјеца су се са одраслим још једном присјетила основних права. Овом радионицом је још једном показано да дјеца не праве разлике и да се суштина само срцем може видјети.

Подијелите вијест