Представљен јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредним произвођачима

Фондација за одрживи развој Прогресус у Гацку је промовисала други јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредним произвођачима и прерађивачима за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње.

Минимални износ опреме не може бити мањи од 2.500 евра, а максимални је 25.000 евра. Након што произвођач одабере опрему и склопи уговор са дистрибутером, Фондација Прогресус, сноси 70 одсто од уговорене цијене.

Према ријечима Саре Десанчић из ове фондације, услови јавног позива, нису много промијењени у односу на прошлу годину, али је понуда шира.

„Поједностављена је пријава за аплицирање. На јавни позив могу аплицирати физичка и правна лица и самостални предузетници. Уз пољопривредне произвођаче ове године су укључени и прерађивачи. Интересовање у Гацку је велико, а пољопривреднике у овом дијелу Херцеговине највише занима пчеларска опрема“, рекла је Десанчић.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи и прерађивачи могу да се пријаве на Јавни позив БТП-23 путем електронског система Фондације за подношење и обраду пријава, те реализацију пројеката (ПОС систем) на адреси pos.forsrpska.org од 14. августа 2023. до 14. октобра 2023. године.

Осим Гацка, презентација је јуче одржана у Требињу, Љубињу, Билећи, Берковићима и Невесињу, док су за данас планирани Фоча, Рогатица, Рудо, Соколац и Вишеград.

Подијелите вијест