Активности Удружења ловаца и риболоваца „Врањача” Гацко

Удружење ловаца и риболоваца „Врањача” Гацко извршило je порибљавање вода риболовне зоне „Гацко“ са око 40.000 комада млађи поточне пастрмке. Из властитих средстава издвојили су око 15.000 марака.

Порибљавањем су обухваћени Фојничка ријека, Југовићки поток, рјечица Грачаница, Стругови, вјештачко језеро „Клиње“ и рјечица „Врба“.

Према ријечима предсједникa Удружења, Синише Аџића, обављена су два порибљавања у укупној количини од 60.000 комада поточне пастрмке. На затварању риболовне сезоне слиједи још једно порибљавање у количини од 60.000 комада, гдје ће бити убачена и конзумна поточна пастрмка.

Укупно у 2023. години биће убачено око 120.000 комада. Вриједност пројекта је око 35.000 КМ.

Поред уобичајених активности ускоро крећу са изградњом пројекта ловачке кућице – чеке у Придворици, вриједности 35.000 марака.

“У циљу јачања ловочуварске службе поручили смо опрему за два волонтера ловочувара Обрена Милићевића и Томислава Миловића који су бивши радници УлИР-а, а сада су у шумама. У трећем кварталу слиједе измјене закона гдје планирамо пријем још једног професионалног чувара”, рекао је Аџић.

Протекле седмице у Невесињу је организовано полагање ловачких испита за регију Херцеговина. Из Гацка је приступило 20 кандидата и сви су успјешно положили.

Подијелите вијест