Општина Гацко стипендира 159 студената

Данас је почело потписивање уговора о стипендирању за 159 студената који су стекли право добијања стипендија за школску 2022/2023. годину, међу којима је и 11 ученика прве године који су са одличним успјехом завршили све разреде средњошколског образовања.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић истакао је да ће се за ову намјену из буџета општине Гацко издвојити 150.000 КМ.

Мјесечни износ стипендија за студенте државних високошколских установа је од 80 до 110 марака, док ће се студентима приватних факултета, у зависности од године студија, исплаћивати од 70 до 90 марака мјесечно.

“Уколико студент има просјек оцјена од 8.5 до 9, стипендија се увећава за 20 посто, ако је просјек већи од 9 увећава се за 50 посто. Морамо да наградимо најбоље и на неки начин их издвојимо. Убрзаћемо процедуру исплате, с обзиром да стипендије касне и настојати да све исплатимо до почетка наредне школске године”, потврдио је начелник Милинковић.

Студентима од прве до четврте године биће исплаћено 10 стипендија, док ће апсолвенти и студенти мастер студија имати по пет стипендија.

Јања Копривица, апсолвент Логопедије у Фочи, захвалила се општини Гацко на подршци. Каже да стипендије студентима значе много јер су трошкови студирања велики, а уједно су и вид заслужене награде за постигнути успјех.

Потписивање уговора о стипендирању биће настављено и сутра у истом термину (од 10 до 15 часова) у сали Скупштине општине Гацко.

Подијелите вијест