Скокови са бране на језеру Клиње окупили 1000 посјетилаца

Скокови са бране на језеру Клиње, ове године међународног карактера, изазвали су велико интересовање и побрали само позитивне критике. Према процјенама организатора, на бисеру Гацка било је око 1000 посјетилаца, а 36 такмичара из Босне и Херцеговине и Србије, такмичило се у двије категорије.

Добродошлицу присутним пожелио је начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић и прогласио манифестацију отвореном.

И поред јаке конкуренције, побједник у скоковима на главу са најстарије лучне бране на Балкану био је Дино Бајрић из Сарајева. Овим спортом активно се бави од 2008. године. Учествовао је на свим међународним и регионалним такмичењима и увијек освајао једно од прва три мјеста.

„Било је доста добрих скокова, али жири је одлучио да прво мјесто припадне мени. Први пут сам овдје и открио сам једно прелијепо језеро на које ћу сигурно мимо организације долазити и промовисати га. Дошли смо да дамо подршку за будуће, јер овакве манифестације треба да промовишу и природне и историјске љепоте, у овом случају језеро и брану Клиње“, рекао је Бајрић.

Други у овој категорији био је Александар Алексић из Ужица, а трећи Игор Арсенић из Бањалуке.

Трочлани жири је одлучио да прво мјесто у скоковима на ноге припадa Душану Арсенићу из Бањалуке.

На такмичење је дошао са братом Игором, који се такмичио у другој категорији. Од малена се бави скоковима у воду. Први пут је у Гацку и захвалио се на гостопримству домаћинима и публици која је испратила сваког такмичара и пружила подршку.

Друго мјесто у скоковима на ноге освојио је Никола Ковач из Гацка, а треће Срђан Јаковљевић из Бањалуке.

Промотер скокова, Данко Дангубић, познат као најмлађи скакач са Старог моста у Мостару, потврдио је да је ове године подигнут критериј скокова на већи ниво у односу на претходну.

„Такав пут узлазном путањом желим да се настави. Направили смо неке идеје за наредну годину да скокови буду још атрактивнији. Захваљујем се публици која је исто бројнија у односу на прошлу годину. Надам се да ће ову манифестацију да подржи цијела Херцеговина”, рекао је Дангубић.

Према ријечима Дангубића, добар скакач треба да је друштвен и пријатељски настројен, али и ратоборан. Треба да буде здрава конкуренција и вјетар у леђа осталим такмичарима.

Организатори су задовољни како је све протекло, потврдио нам је представник Јавне установе „Културно – спортски центар“ Гацко, Милан Гутовић. Каже да су посјетиоци осим такмичарског дијела, уживали и у извођењу егзибиционих скокова, али и скоковима најмлађих, дјеце до 14 година.

„Скокови у Гацку немају традицију и није било лако све организовати. Било је 18 учесника са стране и исто толико Гачана. Дошли су из разних крајева, из Бањалуке, Сарајева, Зенице, Какња, Ужица,Требиња. Ове године смо организовали и скокове за дјецу до 14 година који су са својим скоком без такмичарског дијела подржали ову нашу манифестацију и добили медаље. Желимо и млађе нараштаје и генерације да охрабримо и бодримо да се баве овим прелијепим витешким спортом, а план је да Гацко буде уврштено на мапу спортских дешавања када су у питању скокови“, истакао је Гутовић и додао да велику захвалност дугују промотеру скокова Дангубићу и члановима жирија Николи Љешковићу и Милораду Стајићу Кизи.

„Ово је увертира у неке нове приче, у неку нову туристичку понуду када ће у Гацко долазити више људи из других мјеста. Надам се да смо оставили утисак доброг домаћина и да ће идуће године организација бити на још већем нивоу“, закључио је Гутовић.

За добро расположење учесника и публике побринули су се ди – џеј Божо и ди – џеј Худини, а за безбједност Спасилачки клуб “Волф”.

Овај спортски догађај је по други пут организовала Јавна установа “Културно – спортски центар Гацко”, у оквиру манифестације “Културно спортско љето Гацко 2022”, а под покровитељством Општине Гацко.

Подијелите вијест