Музичка школа „Свети Роман Мелод“ Гацко

Подручно одјељење музичке школе „Свети Роман Мелод“ у Гацку незванично је почело да ради школске 2007-2008. године у просторијама СШЦ „Перо Слијепчевић“.

У први разред уписано је око 60 ученика на одсјеке: клавир, хармоника и кларинет.
Наставни кадар школе сачињавали су: директор Саша Стојановић, Миљан Гутовић, Бојо Милошевић и Миљан Булут.
На крају текуће школске године, 12 талентованијих ученика полагало је у августовском року други разред што је одобрило наставничко вијеће. Сви ученици су успјешно положили други разред.

Подручно одјељење у Гацку званично је почело са радом наредне школске 2008-2009. године у просторијама Парохијског дома. Освјештање просторија школе обавио је Владика Захумско-Херцеговачки Григорије, 16.09. 2008. године. Том приликом били су присутни представници СО Гацко, представници родитеља, ученици, директори школа, и остали угледни грађани Гацка.

Дана 14. 10. 2008. год. обиљежен је дан школе, а уједно и крсна слава школе.
Школске 2008-2009. године наставни кадар школе сачињавају следећи наставници: Миљан Гутовић, Бојо Милошевић, Јованка Петровић, Кети Милеска и Наташа Живковић. Садашњи директор ове васпитно – обзаровне школе је Драгана Будалић.

Музичка школа представља центар у коме се одвијају најљепши садржаји музичког живота у Гацку. Ради се по програму Министарства просвјете и културе Републике Српске за музичке школе.

Музичка школа је поставила концепцију о потреби сталних јавних наступа, на којима ученици сазријевају у будуће музичаре.

Фестивал има за циљ да се у музичкој школи окупе добри музичари који ће пропагирати изворну музичку културу и умјетност извођења на различитим оркестарским инструментима, његовање српске изворне народне пјесме на овим просторима, очување културног идентитета нашег народа, остварење квалитетног помака у музичком животу града, унапређење здравих стилова и активности у популацији дјеце и омладине, откривање и промовисање музичких талената.

Contact

  • АДРЕСА: Саве Владиславића бб.