Фудбалски клуб “Младост“

НАЗИВ: ФК “Младост“ Гацко
АДРЕСА: Градски стадион
ТЕЛ/ФАКС: 059/472-936

Фудбалски спорт има најдужу и најбогатију традицију организованог бављења спортом на територији Општине Гацко. Од свог оснивања 1970. године клуб се такмичи у разним степенима такмичења.

После ратних сукоба на територији БиХ Клуб обнавља своје дјеловање и такмичи се у Другој лиги РС, а у сезони 1998/99 постаје члан Прве лиге Републике Српске. Након тога слиједе највећи успјеси у историји Клуба.

2001/2002 година ће остати уписана златним словима у аналима Клуба. ФК “Младост“ је постала члан Премијер лиге БиХ, а то је почетак уједињеног фудбала на територији БиХ. Исте године Клуб је у Куп такмичењу БиХ играо у полуфиналу са ФК “Жељезничар“ Сарајево. Те двије утакмице имале су велики значај за Клуб и Општину Гацко јер је телевизија први пут директно преносила обје утакмице.

После испадања из Премијер лиге гдје се такмичио једну сезону Клуб се успјешно такмичи у Првој лиги РС.

Данас се ФК „Младост“ такмичи у Другој лиги РС.

Управљачку структуру Клуба чине:

  • Скупштина Клуба
  • Предсједништво Клуба
  • Спортски Директор
  • Одбор контроле

По Статуту Скупштина клуба броји 30 чланова, а то су све заљубљеници фудбала, као и бивши и садашњи играчи.
Предсједништво Клуба има 11 чланова.

Сви тренери сениорског и омладинских селекција  имају потребне лиценце, а што је најважније и велико фудбалско искуство које значајно доприноси квалитетном раду и добрим резултатима у свим селекцијама Фудбалског клуба.

ФК “Младост“ Гацко има 5 такмичарских селекција и Омладинску  школу фудбала.

У оквиру зграде гдје су смјештене свлачионице налази се и економат са машинама за одржавање стадиона и опреме за све селекције као и сала за састанке. Осим главног терена клуб посједује и помоћни терен. Терени се редовно одржавају и на њима тренирају сениори и остали.