Три дјечака из Гацка на кошаркашком турниру у Болоњи

Три најперспективнија дјечака из Гацка са тренером Владимиром Вуловићем, од 23. до 30. априла били су на Међународном кошаркашком турниру у Болоњи.

Бојан Беатовић, Боривоје Говедарица и Лука Крстојевић појачали су екипу СК “Фока” из Крагујевца, која је на овом престижном турниру освојила друго мјесто. Одиграли су пет утакмица и остварили три побједе у групи.

Према ријечима тренера Вуловића, сарадња са клубом из Крагујевца траје десет година.

“И раније су гости Фоке били наши најбољи момци из клуба, тако да ова сарадња траје довољно дуго. И овај пут, дјечаци су се показали веома добро и у правом свјетлу представили наш клуб и град, у веома јакој конкуренцији”, рекао је Вуловић.

Након три побједе у групи, у полуфиналу добили су екипу Хелиос Домжале из Словеније (74:67), а у финалу су изгубили од екипе Макабија из Тел Авива, и тако освојили друго мјесто.

“Играти против првака Италије и побиједити га у том годишту, побиједити првака Естоније, првака Словеније и играти равноправно против гиганта из Израела није мала ствар”, истакао је Вуловић, додајући да је ово једно велико искуство за младе кошаркаше. Ово путовање била је и једна мала екскурзија, каже Вуловић, па су осим такмичења искористили прилику да обиђу и Венецију.

На турниру у Болоњи учествовало је 16 екипа, осам италијанских и осам из других држава.

Подијелите вијест