ЈП „Комус“: Лоше вријеме омета прољећно уређење града

Рачунајући на дан без падавина, радници ЈП „Комус“ на неколико локација данас су почели са садњом цвијећа. Сезонско цвијеће су посадили код споменика Сави Владиславићу, зграде Општине, а уколико то временски услови дозволе, у плану су и остале локације раније предвиђене за ову намјену.

Према ријечима директора, Драгане Рудан, послове прољећног уређења града сваке године обављају у мају мјесецу, по програму заједничке комуналне потрошње. Саднице су набављене на вријеме, а за њихову куповину предузеће је издвојило око 4 хиљаде марака.

„У неколико наврата радници су излазили на терен како би почели са прољећним радовима. Међутим, киша није дозволила да радови почну како треба. У више наврата је припремано земљиште за саднице сезонског цвијећа и трајница. Данас ће се одрадити један дио посла око садње, уколико временски услови дозволе“, рекла је Рудан.

Како је истакла Рудан, у току су и радови на чишћењу и уређењу градског гробља, кошење и уређење зелених површина, те резање живе ограде. У протеклом мјесецу, радници овог предузећа извршили су обрезивање старих и дотрајалих стабала.

„Почели смо и са прањем улица и тротоара. Међутим, тај посао смо морали да одложимо све до стабилизације времена“, каже Рудан.

Из ЈП „Комус“ напомињу да због квара машина протеклих седам дана нису вршили одвожење смећа. Квар је отклоњен и јутрос је нова сметљара кренула са радом. Упућују извињење свим грађанима и захваљују се на разумијевању.