Episkop Dimitrije služio Svetu liturgiju u Avtovcu

U nedjelju 15.septembra, u hramu Sv. Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog u Avtovcu, služena je Sveta arhijerejska liturgija. Svetom arhijerejskom liturgijom načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop Zahumsko- Hercegovački i Primorski Dimitrije uz sasluženje sveštenstva Eparhije ZHiP. Nakon pročitanog jevanđelja vjernom narodu prigodnom besjedom obratio se đakon Branislav Rajković.

U čin čteca rukoproizveden je dr Ognjen Milinković, specijalista ortopedije i traumatologije u Foči, koji će pomagati kao i do sada prilikom bogosluženja u Avtovcu. U toku liturgije služen je moleban za početak nove školske godine i osveštana su zvona koja su darovali Vukota Govedarica iz sela Miholjače, Mićko Bratić iz Hodžića i Rade Starović iz Samobora.

Nakon službe formirana je svečana litija prema novoobnovljenoj OŠ Sveti Sava u Avtovcu, koju je Episkop Dimitrije uz prisustvo velikog broja vjernika i djece osveštao, blagoslovio dječicu i poželio im srećan i blagosloven početak nove školske godine. Direktor OŠ Sveti Sava u Avtovcu Nikola Miliković, zahvalio se Episkopu Dimitriju u ime učitelja, nastavnika i dječice i u znak zahvalnosti darovao mu ikonu Sv. Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog.

(Eparhija ZHiP)