Tri dječaka iz Gacka na košarkaškom turniru u Bolonji

Tri najperspektivnija dječaka iz Gacka sa trenerom Vladimirom Vulovićem, od 23. do 30. aprila bili su na Međunarodnom košarkaškom turniru u Bolonji.

Bojan Beatović, Borivoje Govedarica i Luka Krstojević pojačali su ekipu SK “Foka” iz Kragujevca, koja je na ovom prestižnom turniru osvojila drugo mjesto. Odigrali su pet utakmica i ostvarili tri pobjede u grupi.

Prema riječima trenera Vulovića, saradnja sa klubom iz Kragujevca traje deset godina.

“I ranije su gosti Foke bili naši najbolji momci iz kluba, tako da ova saradnja traje dovoljno dugo. I ovaj put, dječaci su se pokazali veoma dobro i u pravom svjetlu predstavili naš klub i grad, u veoma jakoj konkurenciji”, rekao je Vulović.

Nakon tri pobjede u grupi, u polufinalu dobili su ekipu Helios Domžale iz Slovenije (74:67), a u finalu su izgubili od ekipe Makabija iz Tel Aviva, i tako osvojili drugo mjesto.

“Igrati protiv prvaka Italije i pobijediti ga u tom godištu, pobijediti prvaka Estonije, prvaka Slovenije i igrati ravnopravno protiv giganta iz Izraela nije mala stvar”, istakao je Vulović, dodajući da je ovo jedno veliko iskustvo za mlade košarkaše. Ovo putovanje bila je i jedna mala ekskurzija, kaže Vulović, pa su osim takmičenja iskoristili priliku da obiđu i Veneciju.

Na turniru u Bolonji učestvovalo je 16 ekipa, osam italijanskih i osam iz drugih država.

Podijelite vijest